Stenhus

Vår långa erfarenhet och passion för gamla stenhus kombinerad med ett miljöintresse och en strävan att bygga ekologiskt så väl som kostnadseffektivt – har lett fram till ett nytt sätt att bygga.

Finja Isolerblock Exakt

På våra nyare hus har vi valt att bygga med Leca block som är ett enkelt och lättarbetat material. Murblocken är tillverkade av lera och har en kärna av cellplast vilket gör dem slitstarka, samtidigt som de blir lätta att arbeta med. Det är ett välisolerande material för varma och trygga hus, vilket gör det till det perfekta valet för hem med höga krav på energieffektivitet. Det gör att du kan känna dig trygg med att ditt hus förblir varmt på vintern och svalt på sommaren.

Porothermtegel

De tidigare hus vi producerat är byggda med en ny form av tegel, Porothermtegel, som är både ekologisk och ekonomisk. Den har en mycket speciell isoleringsförmåga, vilket beror på den fina por- och kapillärstrukturen. Ett hus med väggar av Porotherm fungerar därför som en naturlig klimatanläggning vilket gör att temperatursvängningar undviks. Huset blir svalt på sommaren och varmt på vintern – utan att elräkningen belastas.

Arkitektritat

Vi bygger stenhus efter andras ritningar och vi erbjuder också ett samarbete med vår egen arkitekt, vilket ger dig en enklare process. Det innebär att vi är med från början, och hjälper dig med planering och den ibland överväldigande beslutsprocessen. Vår totalentreprenad innefattar då allt och vårt mål är att det ska vara roligt för dig att bygga hus.

Ritningar